Koka
realestate
Zgjidhni Gjuhen
Kërko Gjithcka tani

Vendosni adresen tuaj te e-mail per te mare cdo dite pronat me te reja.

feedburner 

Pse Shqiperia

Investitoret qe zgjedhin Shqiperine zbulojne se mund te perfitojne “nga avantazhi shqiptar”, si rrjedhoje e investimit ne nje vend te stabilizuar politikisht, me rritje te shpejte , me kosto te ulet , ekonomia evorapiane , qe sot eshte porta lidhese per prodhuesit evropiane ne Evropen juglindore.

1.Ekonomia jone e brendshme dhe eksportet jane duke u zgjeruar

Shqiperia po nderton nje rekord  persa I perket zgjerimit ekonomik ndertuar mbi rritjen e eksportit , nje norme te ulet dhe te qendrueshme te inflacionit dhe rritje  te ardhurave per koke banori.Norma e GDP-se dhe rritja e eskportit paten  rritjen me te shpejte ne  vendet e Evropes Juglindore ne vitet 1997-2004 .

2.Shkalla e ulet e inflacionit

Bizneset preferojne nje mjedis te parashikueshem ne te cilin te veprojne.Norma vjetore e inflacionit te ulet ne vitet e fundit ka treguar se Shqiperia siguron stabilitet ekonomik qe i jep investitoreve sigurine per te investuar.

3.Tregtia e vendosur me vendet e BE-se

Gati 90% e eksporteve te Shqiperise jane te destinuara per tregjet e BE-se dhe ky model eksporti eshte nje parashikues i rendesishem i rritjes ne te ardhmen

4.Porte e Tregtise se lire ne Ballkan

Perfitimet e Shqiperise nga shume marreveshjeve te Tregtise se Lire me vendet e Ballkanit, ne Lindjes te Shqiperise. Investitorët mund të prodhojne ne Shqiperi  eksport per 50 milione tregje te forta te Ballkanit si edhe ne te gjithe Bashkimin Evropian.

5. Vende ne dispozicion nga ambinte per prodhimet baze deri ne ambiente per zyra te cilesise se pare

Vende te ndryshme jane aktualisht ne dispozicion te iniciatives “Shqiperia 1 euro”.
Keto vende sherbejne per prodhimet  baze ne te gjithe vendin si dhe ambiente per  nje kualitet me  te larte sherbimi per zyra ne te gjitha qytetet tona kryesore .
Vendet industriale kane çmime me te mira ne Shqiperi sesa ne vendet e Evropes apo ne vendet e tjera te Ballkanit.Çmimet e energjise dhe te ujit jane sa apo me te uleta sesa ne vendet e Evropes apo ne vendet e tjera te Ballkanit.Sektori i fabrikave eshte ne dispozicion per rinovim , ne shumicen e rasteve fabrikat jane ne pronesi te qeverise dhe ofrohen me marreveshje qeraje lehtesuese bazuar mbi numerin e vendeve te punes qe krijohen.

6 Shpenzimet totale e punës janë më të ulëta se në vendet e krahasueshme

Shpenzimet e pagave bruto janë një fraksion i niveleve të konkurrentëve tanë brenda rajonit, duke përfshirë Rumaninë dhe Bullgarinë, ndërsa siguria sociale  ‘’mbi kostot’’në  Shqipëri kap shumen  vetëm 30.7% të pagës bruto.

7.Fuqia puntore fleksible dhe e adoptueshme

Popullsia qe punon ne Shqiperi eshte me pak se 2 milion dhe ka nje moshe mesatare me te re se standardet evropiane.Mosha mesatare ne shqiperi eshte 29 vjeç  krahasuar me ate italiane e cila eshte 40 vjeç
Nje preqindje e larte flet nen 40 % dy gjuhe te huaja, shume prej tyre pas kthimit nga studimi ose nga puna jashte vendit.Shkalla e papunesise prej rreth 15 % tregon se nuk ka vetekenaqesi ne tregun epunes , ndersa numeri I studenteve qe studiojne ne shkencat shoqerore , biznes dhe ligj perben me shume se nje te treten e studenteve ne arsimin e larte.

8. Gjuha aftësitë e shumta

Shumica e shqiptareve mesojne italishten dhe greqishten qe ne femijeri dhe jane te afte per te permbushur pozicionin e klinetit ne keto gjuhe.Brezat e rinj mesojne anglisht , e cila eshte duke u bere me shpejtesi gjuha kryesore qe mesohet ne shkolle dhe ne universitet.

9.Rregullat administrative dhe te biznesit jane duke u thjeshtuar
  Shqiperia po punon shume per te permiresuar procedurat e saj administrative.Sipas Bankes Boterore çelja e nje biznesi ne shqiperi kerkon vetem disa procedura me shume sesa mesatarja e vendeve te BE-se, ndersa fleksibiliteti per çlirimin e punetoreve eshte vleresuar shume me teper sesa ne vende te tjera te Evropes Lindore  apo ne vendet e tjera te Ballkanit.Me nje qevri pro biznesit , lehtesimi i administrimit mbetet nje prioritet qe do te perfitojne te gjitha bizneset.

10.Mundësitë e investimeve përmes privatizimit

Qeveria eshte duke shqyrtuar strategjite e saj te privatizimit dhe parashikon se privatizimi do te perfaqesoje nje burim te rendesishem si dhe nje mundesi per te transformuar disa sektore kyç te ekonomise shqiptare.Nje ligj i ri per koncesionet eshte miratuar  kohet e fundit me mbeshtetje te Bankes Boterore dhe eshte projektuar per te nxitur zhvillimin e sektoreve krysore te vendit, infrastrukturen dhe sherbimet publike.

Apartamente ne shitje ne zonen e plazhit ne Durres (DRS-613-1)
Durres,Albania

Apartamente ne shitje ne zonen e plazhit ne Durres (DRS-513-1) Apar...

Cmimi:400 - 500 euro/m2

Apartament 2+1 me qera ne rrugen Abdyl Frasheri ne Tirane (TRR-513-31)
Tirane,Albania

Apartament 2+1 me qera te Libri Universitar ne Tirane. Apartamenti ...

Cmimi:600 euro

Dyqan me qera prane Bulevardit Bajram Curri ne Tirane (TRR-1016-20K)
Tirane,Albania

Dyqan me qera ne Bulevardin Gjergj Fishta ne Tirane. Dyqani ndodhet...

Cmimi:3500 euro

Apartament 2+1 me qera prane Liqenit Artificial te Tiranes. (TRR-513-32)
Tirane,Albania

Apartament 2+1 me qera ne rrugen Ndreko Rino ne Tirane. Apartamenti...

Cmimi:600 euro

Apartament 2+1 me qera ne rrugen e Elbasanit ne Tirane (TRR-513-33)
Tirane,Albania

Apartament 2+1 me qera prane Institutit te Higjenes ne Tirane. Megj...

Cmimi:300 euro